Marketeer voor de Belgische markt 

 

 

Onze klant is een toonaangevende leverancier van softwareoplossingen met honderdduizenden gebruikers en drie vestigingen in Nederland en België.

Voor de verdere groei en uitbreiding in Belgie zijn we daarom op zoek naar een Vlaamse collega die samen met de Nederlandse collega’s en team België de softwareproducten verder op de Belgische kaart zal zetten.

Functieomschrijving

Deze rol van marketeer is op het lijf geschreven van een marketing specialist of commerciële doorzetter die ons gaat helpen verder door te groeien in de Belgische markt.

De rol bestaat uit twee onderdelen:

1. Leadgeneratie


Om meer leads te genereren is het als marketeer belangrijk de volgende activiteiten tot uitvoer te brengen:

  • Het uitbreiden en onderhouden van de website; alle SEO / SEA werkzaamheden horen daarbij. Ook maak je gebruik van google analytics en Hotjar om slimme analyses te maken.

  • Het bedenken en uitwerken van marketingcampagnes voor de Belgische markt.

  • Het organiseren en deelnemen aan beurzen en evenementen in de Belgische markt.

  • Het toepassen van social listening en input geven aan de Content Marketeer en Online Marketeer voor uitingen op Social Media en de website.

  • Social Selling middels Linkedin Navigator toepassen voor de Belgische markt.

2. Opvolgen van leads


De leads die mede dankzij jouw inzet gegenereerd worden willen we omzetten naar warme afspraken. Hierbij horen de volgende activiteiten:

  • Het telefonisch opvolgen van alle binnenkomende marketing leads en deze converteren naar kwalitatieve afspraken volgens het CHAMP-model (CHallenges, Authority, Money and Prioritization).

  • Zorgdragen voor een goede overdracht van de afspraak richting het Belgische verkoopteam.

Profiel

Je hebt een bachelor-opleiding, bij voorkeur in commerciële of marketing richting.

Daarnaast heb je ondertussen meer dan 3 jaar ervaring in een soortgelijke functie binnen de Business-2-Business markt.Het is een grote pré als je ook kennis en ervaring hebt met de softwarebranche.

Daarnaast ben je resultaatgericht, je wilt altijd gestelde doelen behalen en resultaten boeken. Om dit te realiseren vind je het leuk om marketingacties te bedenken, uit te zetten en heb je een natuurlijke interesse in alles wat met marketing te maken heeft. Daarnaast ben je niet bang om verantwoordelijkheid te pakken en voel jij je thuis in een informeel en ambitieus team.

Aanbod

Leuk en uitdagend werk in een actieve werkomgeving, waarin geen dag hetzelfde is. De kernwoorden openheid, gedrevenheid, servicegericht en plezier kenmerken onze bedrijfscultuur .Als een hecht team bundelen we onze ideeën en werken we nauw samen aan vernieuwende oplossingen. We willen toonaangevend zijn in de markt en een onderscheidende oplossing leveren aan onze klanten.

Dienstverband: Voltijds

Salaris: €2.500 tot €4.000 /maand