Uw Belgische Partner 

Belgie is het buurland bij uitstek om zaken mee te doen en is na Duitsland de grootste handelspartner van Nederland. Echter zijn er in Europa geen twee buurlanden die zo van elkaar verschillen als Nederland en Belgie ondanks dat ze een gemeenschappelijke taal hebben.

Ubasti als Belgische consultant in Nederland is dan ook jouw garantie voor succesvolle zaken in Belgie.

 

 

Enkele belangrijke cultuurverschillen waarbij men rekening mee moet houden als men zaken wilt doen in Belgie.

 

Machtafstand 

De machtsafstand in het bedrijfsleven is groter. De directeur is nog echt de baas en de werknemers zijn ondergeschikten. De relatie tussen de werkgever en zijn werknemers is dan ook formeler.Vakbonden spelen een grote rol in het bedrijfsleven om de machtsafstand te verkleinen tussen de werkgever en werknemer.

Masculiniteit 

Belgie is een meer masculiener land dan Nederland wat zich uit in een hardere, zakelijke omgang. Succes behalen,aanzien en uiterlijk vertoon en de daaraan gekoppelde sociale status spelen nog een belangrijke rol.

Compromis 

Belgie is een land van compromissen sluiten en dat vertaalt zich ook naar het bedrijfsleven.Dat betekent dat zaken doen in Belgie meer tijd in beslag zal nemen en je subtieler moet handelen. ​

​​

Onzekerheidsvermijding 

Belgen zijn behoudingsgezind en vermijden risico´s. Dit betekent dat men ook niet makkelijk zal overschakelen naar wat men niet kent en bij het vetrouwde blijft.

Vertrouwen 

Vertrouwen is de basis om in Belgie succesvol zaken te doen. Met wie men uiteindelijk aan tafel zit primeert in eerste instantie. De uitgebreide bourgondische diners en lunches lenen zich er juist toe om een vertrouwensband te scheppen waaruit een mooie zakendeal kan uit voortvloeien.